Baby snood van Merino

Met de wol die ik scoorde op de opendeurdag van Bart en Francis ging ik snel aan de slag. Ik koos om te beginnen met het dikste garen, ter test. Ik had al een donkerbruin vermoeden dat mijn machine de draad die ik voorheen gebruikte moeilijk kon verteren, te dik. En al heel snel werd dit bevestigd 🙂 Hoerey!

Merino schaap
Hallo, ik ben Marino de Merino!

Het dikste garen dat ik kocht was superzachte Merino die de heerlijke naam Rocket Sprocket kreeg. Mister Passap kon de wol zonder problemen verwerken, me happy. Het proeflapje was te hard, door de steekgrootte te vergroten was het probleem snel opgelost met een zalig zacht lapje als resultaat.

De draadspanning was deze keer geen probleem. Ik merkte wel dat ik mijn bolletjes niet te vol mag opdraaien omdat de draad van binnenin dan te strak op het bolletje gewonden zit.

En ik ging door. Ik zette op voor- en achterbed 60 steken op en breidde rond. De eerste en laatste 30 rijen iets strakker (een steekgrootte van 5,5). De 270 rijen tussenin op steekgrootte 7 (of was het nu 7,5?). En jup, die 270 rijen heb ik geteld (want die toerenteller werkt dus nog niet), dus machinaal breien blijft handwerk 😉

Het afkanten was geen lachertje. Oefening baart kunst en eenmaal aan het achterbed aangekomen ging het al een heel stuk vlotter.

Mijn dochtertje is al herfstklaar. Of toch bijna, misschien moet ik nog proberen een bijhorend mutsje te maken…

Baby snood, shawl col
Hélemaal goedgekeurd! 💡

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *