Babyslofjes

Babysokjes rondbreien op de Passap vind ik niet zo handig. Eenmaal het boordje dubbelbeds is gebreid moeten alle steken op het achterbed geplaatst worden om daarna 1/4 van de steken links en 1/4 van de steken rechts op het voorbed te zetten. Die beweging is niet eenvoudig bij die ieniemienie kousjes. Mijn kleinste overzetkam is te breed en met de 5-ogige naald is dat een prutswerk. Voor een draad ben ik te lui 🙂 (Het zou nochtans een goeie oplossing zijn voor die luttele aantal steekjes. Note to myself: doe dat toch gewoon, mens!)

En dan. Gewichtjes hangen om de hiel te vormen. Zo’n gepriegel want die sokjes zijn zo kort!

De uiteindelijke juiste vorm / maat heb ik ook nog steeds niet gevonden. Maten voor babyvoetjes worden eerder in maanden aangeduid dan in schoenmaten, maar goed ook want de ene baby heeft duikboten en de andere zijn zo koddig klein 🙂 Die kleine kousjes lijken zo smal en klein, totaal uit verhouding.

Maar bon, toen kwam de vraag of ik babyslofjes wou breien. Ik was onmiddellijk enthousiast met een kleine kanttekening dat ik er wel nog nooit had gemaakt. Al mijn werk liet ik vallen en begon er stante pede aan. Pas toen ik de 4de baby bootie klaar had was ik tevreden, valt nog mee 🙂 Hier ben ik tevreden mee, op naar het tweede pantoffeltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *