Babysokjes

Er is bijna een maand verstreken op Qué Passap maar ik heb niet stilgezeten 🙂

In Aalst leerde ik de basisbeginselen van het sokkenbreien op de Passap. Thuis werkte ik daarop verder en maakte ik eerst enkele misbaksels. Op basis van die misbaksels en een aangekocht katoenen sokje van mijn dochter kon ik een patroon uitwerken. Mijn fierheid over mijn eerste sokkencreatie verging erg snel toen ik de sokjes aan haar voetjes paste… van teen tot hiel waren die zeker de helft te kort. Hugh?!
Okay, dat worden dan sokjes voor baby twee… #zucht

En toen viel de frank 🙄 De sokken brei ik rond (CX/CX) en mijn toerenteller rekent 1 toer voor zowel voor als achter. Het aantal rijen tussen teen en hiel moest dus maal twee. Jammer! Maar restwol genoeg dus ging ik onmiddellijk terug aan de slag om een nieuw paar te maken.

Het breien kan ik letterlijk niet loslaten.

Alhoewel, onmiddellijk. Eerst moesten de amandelen even verwijderd worden en op dag 3 van de helse pijn maakte ik sok 1. Ik zag dat het goed was en dag 4 maakte ik de tweede sok.

Mooi zijn ze niet (alez, de kleuren) maar dat geeft niet 🙂 Toen dochter ze mocht passen aaide ze fier de sokjes net zoals ze de hond aait. Heerlijk! Missie geslaagd. Op naar het volgende paar.

Voor wie geïnteresseerd is in het patroon, laat een berichtje na. Ik overweeg om mijn patroontjes uit te schrijven en aan te bieden.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

4 reacties

  1. nys rein

    beste,
    omdat ik nogal veel kousen brei (met breinaalden) denk ik erover om een breimachine te kopen (op 2de hands). Kan U mij vertellen waar ik vooral op moet letten ? Ook zou ik dan graag een cursus in Aalst volgen (als die nog gegeven wordt tenminste). Mss kan U mij het adres of website aan de hand doen?
    Dank bij voorbaat
    rein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *