Breimachinelessen

Ik krijg best vaak de vraag naar lessen; de ene keer of ik ze zelf geef, de andere keer of ik weet heb van lessen. Ik wou dat ik iets vaker positief hierop kon antwoorden. Het is niet zo eenvoudig als een cursus Excel volgen of gitaarlessen.

Ikzelf vind dat eigenlijk helemaal niet zo erg, dat maakt het des te unieker (ja jaaa, ik ben er zo ene). Maar als je niet de voldoening uit je nieuwe hobby haalt die je verwachtte dan is het inderdaad frustrerend als je het niet van iemand kan leren.

Online zijn er wel heel wat tutorials te ontdekken maar – net zoals alles op het www – is het zoeken-zoeken-zoeken en vaak vind je meer hooi dan speld.

In Nederland zijn er enkele dames die lessen aanbieden. Zo kan je onder meer bij Ineke Funke, Hanneke Witvoet van het Breilab en Maartje Boer van Strikks terecht.

Needle in a haystack

Om in België de “stiel” te leren moet je dus ofwel de landsgrens over, ofwel het zelf uitvogelen. Hebben jullie weer sjans dat ik al wat in dat hooi gehusseld heb 😉 #ikbenvandeboerenbuiten. In Aalst kan je terecht bij een breigroep van het Trefcentrum. Daarnaast kan je in het textielmuseum Texture in Kortrijk ook lessen volgen bij Mathilde Vandenbussche. Voor niet-Passap-ers heb je nog de “brei-een-trui-in-1-dag” van Lotte Van Huyck in Gent. In Hasselt kan je terecht bij Marianne Winten en Janne Landuyt van breiatelier MIA-H.

Maar dan: “En geef je zelf les?” [insert hoopvolle puppy eyes]
Ewel. Nu, neen. Wil ik het doen? Ja, heel graag 🙂
Binnenkort ga ik zelf onze landsgrens over om mezelf nog meer bij te brengen over de Passap. En wie weet borrelt en bruist het daardoor nog meer om daar eens mijn werk van te maken. Wat zoek jij precies in lessen?


Wat zoek jij in breilessen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Maar om heel eerlijk te zijn heb je geen lessen nodig maar véél tijd en geduld. Ik ben zo’n type dat nogal eens graag in dat hooi husselt, ik zoek het dus liever allemaal zelf uit. Is het daarom altijd correct? Baneen, maar moet dat? Als je bereikt wat je wil bereiken maakt het niet uit welke weg je daartoe volgt #zofilosofischenal. Ik wil maar zeggen, zijt een beetje mild voor uwzelf, pakt een taske koffie en de handleiding van je Passap er bij. Een koekje op zijn tijd mag ook. Van mij part ook een hele pak want machinebreien kan best intensief zijn, dat pakske koeken brei je er zo weer af 😀 #workout

Begin bij het begin, volg de “les” in de handleiding. Probeer alle soorten opzetten, basissteken en afkanten uit. Doe dat met verschillend garen, verschillende steekgroottes en draadspanning. Combineer eens verschillende soorten garen. Eenmaal je dat onder de knie hebt (trust me, dat zal niet op 1 namiddag zijn) doe je de handleiding eens toe en brei je maar eens gewoon op gevoel.

Het is een kwestie van veel oefenen, veel garen er door jagen, veel spierkracht in de armen kweken en veel koekskes fretten.

– – –

Nog tips voor lessen, workshop of cursussen?
Speel ze me gerust door dan plaats ik ze hier bij.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *