Een tijdje stil…

Het is hier een tijdje stil geweest… Haha, “een tijdje” 😀 Schaamtelijk!

Bon, ik heb niet stilgezeten. Ik moest de draad niet opnieuw oppikken, die was steeds netjes gespannen. Omg, breinerdhumor. Iemand, stop mij!

Kousen ben ik blijven breien. Maar daar zijn ook heel wat probeersels, steken, technieken en véél wol bij gekomen. Onze berging is een stockage van wolletjes geworden. Mijn dochter werd afgelopen winter gekleed door moeders breisels en dat zal deze winter niet anders zijn.

Machinegebreide sokken

Peutertrui op grofbreier

Ik brei(d)de (ha!) mijn collectie ook uit met een grofbreier, de Phildar Big Phil. Deze is van een heel ander soort kaliber als mijn trouwe Volvo aka Passap. Er is meer plastic, het toestel is stugger en lijkt niet zo stevig. Ik durf net niet zeggen ‘speelgoed’. Leuke afwisseling, dat wel maar het is niet zo uitdagend als de Passap. Ik houd ‘m wel want nadat ik voor mezelf een gilet (ik vind de term ‘Bernadette’ écht onnozel) breide van mohair kriebelt het om nog meer grove breisels te vervaardigen.

Grofbreier Phildar

Los van het handwerk zorgt het machinebreien bij mij voor massa’s ideëen (man, ik wil nog zoveel maken!), veel zorgen (van ‘shit, dit lukt nooit!’ tot ‘shit, ik heb tijd tekort!’) maar ook mooie connecties. Via diverse Facebookgroepen kwam ik in contact met de meest ervaren breisters. En dank u Noorderburen voor jullie openheid, zo zalig als jullie met een gereserveerde Vlaming kennis willen delen. Ik begrijp jullie passie, ik wil ook steeds meer 🙂

En wat staat op de planning?
Nog enorm veel sokken breien met de prachtige Regia-wol, misschien opnieuw een homesale of een gezellig kerstmarktje, truitjes breien voor mijn dochter, een stoere herentrui breien voor mijn vriend, mijn nieuwe Passap Duomatic 80 mét Deco onder de knie krijgen (spannend!)… en heel graag de blog wat meer regelmatig onderhouden 🙂

Regia sokkenwol

6 reacties

  1. Hanne

    Dag Femke,

    Ik was op zoek naar informatie over breimachines en kwam zo bij jouw blog uit. Ik heb een klein beetje ervaring op de breimachine maar niet zo veel. Ik ben veel bezig met textiel en breien in mijn vrije tijd en ik zou graag een breimachine tweedehands aanschaffen maar ik weet niet zo goed waar ik op moet letten. Zou je mij een paar tips kunnen geven ? Ik weet niet zo goed wat een goede prijs is voor een tweede hands machine. Ik ben ook op zoek naar een breimachine die fijn breit. Ik zie dat jij ook heel fijne en mooie breistukken maakt! Super tof! Zou je mij de Passap Duomatic S daarbij aanraden?

    Vriendelijke groetjes,

    Hanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *