Ik moet stoppen met mij te verontschuldigen dat ik niets doe want ik doe wel iets

Het is van oktober vorig jaar geleden dat ik iets over machinaal breien heb gepost. En toen was het al schaamtelijk dat ik niet genoeg schreef.
Bedankt aan allen die mij porden 😉

Ik ben blijven breien, voornamelijk sokken en mutsen. Af en toe eens een truitje voor mijn dochter. In juni vernam ik dat er een tweede telg onderweg was om mijn brei-probeersels op uit te testen. Bij die euforie hoorde ook erg snel jammerlijke ongemakken die ervoor zorgden dat breien eventjes on hold werd gezet. In de tijd dat ik mijn kas zat op te fretten omdat ik niet kon breien deed ik research (lees: rondkwijlen en mij vergapen aan andermans schoons). Ik deed veel inspiratie op en kreeg leuke ideetjes. Ondertussen is mijn zoon de 5 maanden gepasseerd en is de kriebel uitgegroeid tot een ongelofelijk irritante jeuk die mij niet meer kan doen stilzitten. Ik kroop achter mijn Passap en genoot van het machinale me-time-momentje.

Eén van de belangrijkste stappen die ik heb ondernomen is het uitwerken van een plan, een richting die ik wens uit te gaan met Fesk maar dat houd ik nog efkes voor mezelf. Wat ik wel al kan meegeven:

 • Zo ben ik op zoek gegaan naar “andere” wol. Voor het gemak breide ik steeds met de sokkenwol van Annell, zo kon ik steeds dezelfde instellingen bewaren en gewoon breien. Handig voor sokken. Maar ik breide er ook truitjes mee voor mijn dochter. Helaas heeft het arm schaap waarschijnlijk een contact-allergie op dat schaap, mèh!
  Geluk komt bij een ongeluk, ik richt mijn pijlen nu volop op alpacawol (checkt die beesten, alleen daarvoor zou je het al doen). Het is 3 keer sterker en 7 keer warmer dan schapenwol maar het belangrijkste voordeel is dat het niet “stekt”. Ik zou zeggen, houd mijn Fesk Facebookpagina in het oog, daar verschijnen mijn creaties die later te koop worden aangeboden.


 • Ik heb beslist dat ik voor een uitgebreide brei-opleiding bij onze noorderburen ga eenmaal mijn zoon niet meer borstafhankelijk is. Meer hierover volgt hopelijk erg snel (niet over die borstvoeding, hè).
 • Het idee om af te werken met een overlock crossed my mind en I will give it a shot. Ons moeke zegt dan: “is’t niet, ’t is leute”.
 • Thuis zijn we de berging aan het inrichten, dat was zo een verbouwingswerkje dat op de lange baan werd geschoven. Het waskot moet enkele tegels afstaan om plaats te maken voor mijn Passap. Meer fancy verwoord komt het er op neer dat ik mijn eigenste Passap brei-atelier krijg, woohoow! (Correctie: brei-atelier-tje. Weg fancy feeling.)
 • Het idee om “meer” te doen dwaalt en maalt in mijn hoofd. Een breigroep oprichten? Brei workshops geven? Een netwerk opzetten? Ik zit met een (br)ei en het moet er uit!
 • Verslaafd. Dat ben ik. Echt. Ik heb een brei-verslaving, ik geef het toe en ik ben er trots op. Instagram accounts die ik volg gaan voornamelijk over breien, ik zit voornamelijk in brei-groepen op Facebook en mijn Pinterest borden bulken van de knappe breisels. Ik ga volledig voor brei. Ik koop geen brei meer, ik maak brei.
 • Ik heb een motor op mijn Passap, dat werkt net iets sneller voor lange zware stukken. Lazzzzzy 🙂 Koffietje dabei en gaan! Mijn vriend zit in oldtimer brommerclub 6Volt, we houden blijkbaar van dezelfde dingen: oude mechaniek en motoren 😀
 • Ik wil de Deco leren kennen, al is het maar om te weten of ik er verder iets mee doe of het beter links laat liggen. Nu enkel nog dat spel er eens op krijgen want dat lukt langs geen kanten! #grmbl
 • Van alle werken die ik gemaakt heb sinds mijn laatste post zal ik het beeldmateriaal verzamelen en hier online smijten. Voor jullie, van mij, om het goed te maken 😉

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *