Laat de winter maar komen!

Sokken, sokken, sokken. Al wat de klok slaat de laatste tijd, hier in de casa. Het zal een strenge winter mogen worden als ik aan dit tempo blijf sokken breien! Na intensieve uurtjes oefenen, herwerken, uitproberen, foefelen, vloeken… 🙂 ben ik er in geslaagd een – voor mij toch – paar perfecte wollen sokken te breien op de Passap. De sokken slobberen niet, zijn degelijk qua model en blijven ook netjes na het wassen. En ze zijn lekker warm. Ideaal dus!

passap, sokken, kousen, machinebreien, annell, kousenwol
Súúúúpertrots!

Waar ik bij de babysokjes af en toe nog miste met de draadomslag bij de verkorte toeren, heb ik dat nu keihard in de vingers! #enthousiast

Wel ben ik nog niet volledig tevreden met het ophalen van een lusje bij de laatste op te nemen steek bij het meerderen van de hiel. Soms mis ik hier, soms niet. En ik ben er nog niet helemaal aan uit wanneer ik het goed. Het laatste paar dat ik maakte had maar 1 gaatje meer dus het betert wel 🙂

Mijn vriend had er enkel maar bewondering voor en vroeg snel een paar voor zichzelf. Hij kan geen wol verdragen, iets met een kindertrauma ofzo 🙄 Maar mijn sokken slaagden wél voor zijn kritische test!

passap, sokken, kousen, machinebreien, annell, kousenwol
Toch duust keer beter dan die afgedragen plastiekkousen!

Ik heb ook ein-de-lijk superleuke wol te pakken om – niet enkel sokken – te breien. Ik stapte binnen bij Coffee&Wol en werd gestuurd richting kousenwol van Annell. Het garen bevat 75% wol en 25% polyamide, dat maakt het én lekker breien én aangenaam dragen. Win-win!

Op de planning:

  • een mutsje, snood en wantjes aan een koord (voor door het jasje) voor mijn dochtertje
  • een sjaal voor de vriendin van mijn moeke (moeke was zelf met de hand begonnen maar na x-aantal jaar raakt die maar niet af)
  • speciale steekjes proberen
  • een shitload aan sokken in verschillende maten 😀 #testersgezocht

Save

Save

Save

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *