Over kak-weken, zelfzorg en haar lievelingskleur scoren

Je hebt vrouwen die vreetbuien hebben als ze een dipje hebben, je hebt er die gaan shoppen als ze even down zijn en er zijn er die Afrika van water kunnen voorzien door de liters water die ze bijeen janken.

Ewel, behoor ik nu wel eens bij alle drie de doelgroepen, zeker?! Na enkele kak-weken met bijhorende stront-nachten (Fem, uw taalgebruik!) was ik over de 3 fases van de mijn-batterijtjes-zijn-deftig-plat break down.

Ik had eigenlijk geen concrete plannen maar ik “moest” gewoon gaan. Mijn Instagram mumfriends zullen nu de vlaggen “zelfzorg” en “me-time” omhoog steken. Mijn vaandeltje wappert helaas nooit met de wind mee, het weet gewoon niet zo goed hoe het wapperen moet. Dus, deze doodvermoeide bleitsmoel ging gaan uitwaaien op de maandelijkse opendeurdag bij Bart & Francis. (Alez, uitwaaien… ’t was er pokkeheet!)

Ik liep er dus semi-doelloos rond. Ik wist alleen dat ik blauwe merino wou scoren voor een muts en sjaal voor mijn dochter, om te matchen bij haar nieuwe winterjas.

Een mandje wol bij Bart & Francis

Omdat ik zo aan het grabbelen, strelen, aaien en voelen was kwam ik handen te kort. Ik pakte dus “het mandje”. Mensen, hét mandje, hè! Had ik dat maar niet gedaan 🙂 Ik kwam aan de kassa en probeerde mijn “o-ooow” te verbergen toen ik de totaalprijs hoorde. U-hum. Maar bon, ik rekende af en was best trots met mijn buit. Ik was al content dat het zondag was, de kindjes nog sliepen toen ik thuis kwam en ik mijn beautés kon uitstallen en er es verlekkerd op kon staan kijken voor ik de mogelijke projectjes door mijn hoofd liet razen.

Ik pakte de molen en de wolwinder er bij, maakte bolletjes van de strengen terwijl ik mijn mentale molentje ook liet draaien. Eerst dat blauw, Fem. Eerst dat blauw.

Van die 3 groenige bolletjes herfstkleur had ik graag iets voor mezelf gemaakt. Ik deed mezelf ooit eens een kleurenconsult cadeau in een tijd waar ik dacht dat dat mijn zelfzorg-me-time-momentje was. Dit “gedempte herfsttype” schijnt dus te stralen met dergelijke kleuren. (Ik geloof er niets van, dat steekt toch keihard af met het blauw van mijn wallen?!)

Dat roze verloopgaren zou supermooi zijn voor een lichte kleuterpull, in dat wollige bordeaux zie ik een oversized trui met vleesmuismouwen, de bruine tinten zou ik combineren met het luxe gouden draadje… Aaaah, al die ideetjes. Zoveel tijdsgebrek. (Misschien moet ik het slapen gewoon helemaal skippen?!)

Maar dus eerst een muts en matching colsjaal voor mijn dochter. Want ja, hoe fel dat blauw ook afsteekt bij de rest van mijn buit (maar niet met mijn wallen), het is nu eenmaal haar lievelingskleur.

Je vergeet snel die kak-weken en stront-nachten als je je koters blij kan maken 🙂

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *