Waarom nu wollen kousen?

De winter begint zich nu toch echt te laten zien en de eerste avonden met wollen sokken zitten er ook alweer op. Als ik het wat kil heb, dan horen wollen sokken bij de gezelligheid van de regen die op de ramen tikt.

Er zijn vele voordelen aan wollen sokken, naast het feit dat je er gewoon lekker warme voeten mee hebt 🙂

Das toch supergezellig!

Van sokken met synthetische brol in kan je al snel een klam gevoel hebben. Dan moet je ergens je schoenen uitdoen en zie je jouw wakke voetafdruk op de tegels verschijnen… Hmm, lekker hygiënisch (ik rol nu met mijn ogen en trek mijn neus op). Extraatje aan wol is dat het een zelfreinigend vermogen heeft. Helaas wil dat niet zeggen dat ze zichzelf wassen (dan zou ik echt alles uit wol maken #lazyhousewifestyle) maar dat de lanoline een vuilafstotende en antibacteriële werking heeft.

Kleine side note, er zit wel polyester als “synthetische brol” in de meeste sokkenwol om de boel wat slijtvaster te maken. Ware het niet van de nylon, elastaan ​​of polyester dan kon je je kousen na één keer dragen in de vuilbak doen i.p.v. de wasmand.

Heb je stinkpateekes? Stinky winkies? Kaastenen? Zweetvoeten? Piedi Parmigiani? Dan is een wollen kous iets voor gij! Wol kan supergoed vocht opnemen en daardoor krijgen schimmels en bacteriën minder kans er een zweterig stinkfeestje van te maken.

Draag je wollen sokken, laat die dan zien! Heel veel sokkenwol komt in vrolijke printjes, verlopen, kleurtjes… te grote zonde om die onder je broek of in je laarzen te verstoppen. Ik draag mijn kousen altijd bóven mijn jeans! 😀 #justtoshowoff #weirdo

Zó moet dat!

En nadelen? Het enige nadeel dat ik mezelf kan bedenken is dat de sokken dikker zijn, te dik voor bepaalde schoenen. Mijn tenen zitten dan teveel geklemd – en ik heb al brede voeten – om comfortabel te zijn. Doe ik dan andere kousen aan?! Zot, andere schoenen, ja! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *