Over mij

Leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben. Ik ben Femke, creatieveling pur sang. En autodidact. Op de lagere school leerde ik de grondbeginselen van het (hand)breien maar dat was voor mij niet genoeg. Ik leerde op mijn eentje verschillende structuursteken, technieken, patronen, rondbreien, ajourbreien… trial-and-error-gewijs.

Ik vind breien niet alleen leuk, ik word er ook rustig van. Het is mijn zen-plekje 🙂 En misschien werd het er net té rustig. Dus besloot ik om me een tweedehandse breimachine in huis te halen. Het werd een Passap Duomatic 80 die ik tot op de dag van vandaag nog leer kennen. En herontdekken.

Ik ben dus géén expert in het machinaal breien (al hoop ik dat natuurlijk wel te worden). Op deze blog deel ik mijn ervaringen en ondervindingen. Vaak zullen deze tegen de regels van het machine breien ingaan maar dat is dan maar zo. Ik rijd nog wel eens graag van de weg af 😉

De bedoeling van deze blog is om mijn “avonturen” in het machinaal breien te delen en zo andere jonge mensen aan te zetten tot de kunst van dit ambachtelijke werk. In mijn zoektocht naar goeie informatie over het Passap breien word ik heel vaak ontgoocheld omdat er zo weinig nuttige informatie valt te ontdekken. Met deze blog hoop ik net die hulp voor jou te kunnen zijn.

Veel plezier met lezen en breien!
Tot hoors!

Houd jullie zeker niet in om commentaar na te laten, alle hulp is welkom!

4 reacties

 1. Josiane Caubergh

  Dankjewel om dit te delen. Ben ook beginnend Passapbreidster en zou zo graag in een klein groepje regelmatig samenkomen om te leren, uitwisselen, babbelen,… Maar niet te vinden in België, raar maar waar en spijtig. Voor enkele lessen moet je naar Amsterdam, Maastricht, … onze Noorderburen zoals je zo mooi zegt. Bij mij ben je altijd welkom, …
  Vriendelijke groet,
  Josiane Caubergh
  Heusden-Zolder (Limburg)

 2. Femke Talpe

  Hey Josiane, het zou een heel erg leuk idee zijn om eens met een aantal mensen samen te komen! Een nadeel aan de Passap is dat hij niet zo makkelijk te verplaatsen valt. Het is zeker iets om over na te denken!

 3. Nele

  Hej Femke!

  Ik wilde je een mailtje sturen, maar de link naar je mail gaf een foutmelding. Ik stel,mijn vraag dus maar gewoon hier 🙂

  Ik heb binnenkort ook een Passap Duomatic. Ik heb al een grofbreier van Brother, maar da’s een enkelbed, en ik zou graag in het rond willen kunnen breien. Maar nu weet ik niet goed, die Passap, is dat een fijnbreier of een tussenbreier? Of tot welke stekenverhouding/woldikte gaat de Passap?

  Ik hoop binnenkort minstens even mooie dingen te maken als jij. Vooral je sokken, wauw!

  Groeten
  Nele

  • Femke

   Hey Nele,

   Merci voor het compliment! Ik check ook zeker even het e-mailadres, bedankt om te laten weten.

   De Passap is een fijnbreier, ik vind sokkenwol het maximum om te breien als je ook steken wil gaan doen. Gewoon tricot kan met iets dikker garen (misschien zelfs naalddikte 3 – 3,5).

   Als je nog vragen hebt of suggesties voor blogposts terwijl je je machine leert kennen, laat maar weten!

   Volg je al mijn Facebookpagina?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *