Breiwerken afwerken met de overlock. Stap 1: volg een workshop.

Vandaag trok ik met mijn bolide richting Wakken. De streek is niet zo plat als je de gemeente uitspreekt, de zon scheen en ik had er zin in. Ware het niet dat mijn jongste met hoge koorts zat, ik genoot bijna van de rit richting de exotische deelgemeente van Dentergem.

Ik had een afspraak met Vanessa van Happy Button. Op Instagram had ik haar bedrijvigheid ontdekt en wauwie, kijk maar eens rond (check die lingerie!).

Mijn naaimachine – een vijftigplusser van Toyota – had het begeven (als in: nooit goed onderhouden want ik ben niet het schoolvoorbeeld van naarstige naaister) en ik heb me geen nieuwe aangeschaft. Maar de laatste tijd kriebelde het wel om gebreide stuks snel te kunnen afwerken. Er kruipt nu eenmaal echt ongelofelijk veel tijd en werk in afwerking van breiwerk. Okay, ik moet wel eerlijk toegeven, het blijft de properste afwerking! Maarrr, voor “snel-snel” tuig voor mijn koterkes moet het wel kunnen.

Lekker ordentelijk den boel vol gesmeten!

Ik kan dan ook eindelijk die overtrek eens maken voor de tabouret aan mijn breimachine. Mijn poep slaakt een vreugdekreet!

Hoe ver ik er mee geraak, of het de oplossing wordt voor problemen die er gene zijn en of ik de tijd vind die ik er nu al niet voor heb was dé vraag die mij de terugrit bezighield.

Dat, en het feit of dat nu eigenlijk wel weer zo verstandig was niet te tanken voor vertrek…

Living Driving-on-the-edge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *