Machinaal breien blijft een reis door de tijd maar dan eentje in achteruit en soms met de handrem op

Ik ben een mens van lijstjes: to do, niet vergeten, nog te kopen, boodschappen, wat zit er in de diepvries, wat staat er nog in de tuin… Maar ook boeken, Netflix-series, podcasts, blogs, vlogs, plogs… Al zulks en meer zulks!

Ik heb het nodig, orde in mijn wanorde. Al weken ben ik bezig met “het” systeem en het werkt, eindelijk een manier die voor mij van langen asem is.

Wie kan mij meer vertellen over breischool vzw ‘De Rots’? Of over lesgeefster Tilly? Of over Gaston’s breimachinewinkel uit Ieper? Blijkbaar was er ook een breimachinewinkel in Kortrijk, wie weet meer?
Gebreide bedsokjes uit de jaren '80

Ik dus, netjes mijn taakjes deze week één voor één afwerken #stijlpreuslijkfjirtig

Tot ik ineens DIE muffe map in mijn ateliertje spotte. Zo’n typisch zwarte kantoor-Classex. Maar dan de muffe versie.

Don’t judge a book ordner by his cover want die muffe map verbergt pareltjes. Schatten aan breimachinetips en – trucjes, patronen, weetjes, kladjes van meetjes’ hersenspinsels (trust me, daarvan is écht niet alles een pareltje 😛 ).

Wünderbar. Maar muf. En één en al chaos. Vooral dat laatste weerhield mij steeds van daar een checkbox op mijn lijstje van te maken.

Ik was nu zo goed bezig met mijn fantastische systeem, ik moest mezelf opnieuw saboteren 🙄 Uiteindelijk vlotte de opruimklus best snel en ben ik content met mijn overzichtelijk niet-muffe roze (why?) map.

Papieren met breimachine artikelen ordenen

Het nodigt uit er in te bladeren, ideeën op te doen, bij te leren… Zo sterk zelfs dat ik vandaag na het afwerken van mijn takenlijst mezelf heb beloond met een testrun dreumesbroekje breien. Okay ja, het patroon trok uiteindelijk op niets maar nu wil ik een machinegebreide broek voor mijn menneke!

(Ik ben er eentje aan het handbreien, yoga you know, maar dat vlot zo niet daar ik mijn zetel de afgelopen weken niet vaak van dichtbij heb gezien.)

Second Sock Syndrom
Second Sock Syndrome vermijden en de pijpen samenbreien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *